ШАЛОВЕТЕ – НАЙ-ЧЕСТИЯТ МОДЕН АКСЕСОАР

ШАЛОВЕТЕ – НАЙ-ЧЕСТИЯТ МОДЕН АКСЕСОАР

Модният аксесоар, който има най-невероятната сила да промени визията на всеки ежедневен тоалет, при това към хубаво, без никакво съмнение е шалът или кърпата.

По всяка вероятност най-популярният моден детайл днес, произхожда от древен Египет. Смята се, че египетската кралица Нефертити още през 1350 г. преди Христа първа е използвала шала като детайл към дрехите си. Бързо след това и китайците започнали да използват шала, като са го включили при войската, за да различава войниците по чин. Шаловете са били любим аксесоар и на Кралица Виктория. Известната танцьорка и хореографка Исидора Дънкан е била влюбена в шаловете и те са били неделима част от гардероба й. Често тя е танцувала с шал в ръка.

Шаловете може да се използват за разкрасяване при всички случаи. Независимо дали искате да го прибавите към работния си костюм за малко повече елегантност, за по екстравагантен вид към вечерния ви тоалет или просто за ефект към ежедневието, шалът винаги е добър избор. За пролет, лято, есен или зима винаги може да го използвате и да промените вашия стил. Може да се носи около врата, на главата, като закачка на чантата, в косата, около талията… варианти много. От вас зависи как ще го използвате, за да сте стилни, елегантни, привлекателни, предизвикателни … с една дум в крак с модата.