Oтказ от поръчка

Потребителят има право да се откаже от договора за продажба от разстояние без да посочва причина и без да дължи обезщетение или неустойка в 14-дневен срок, считано от датата на получаване на поръчаната стока, без случаите описани в т.VI от „Условия за ползване и доставка“.  Правото на отказ може да бъде упражнено само в случай, че закупената стока е върната в оригиналната си опаковка, без следи от употреба, или нарушен търговския вид. Потребителят е дължен в посочения срок да информира търговеца за своето намерение да върне закупените продукти, като за тази цел може да използва стандартния формуляр за отказ:

Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора:

(попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено ако желаете да се откажете от договора)

– До (името на търговеца, неговият географски адрес и електронният му адрес :

– С настоящото уведомявам/уведомяваме*, че се отказвам/отказваме* от сключения от мен/нас* договор за покупка на следните стоки*/за предоставяне на следната услуга*

– Поръчано на*/получено на*

– Име на потребителя

– Адрес на потребителя

– Подпис на потребителя  (само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)

– Дата    ___    ___    ______ 

 

Потребителят не е длъжен да използва стандартния формуляр за отказ, той може да договори връщането на закупените продукти по телефона, или чрез имейл. 

Транспортните разходи за връщане на стоката от потребителя до търговеца са за сметка на потребителя. 

Когато потребителят упражни правото си на отказ от договора от разстояние, той трябва да изпрати или предаде стоките обратно на търговеца не по-късно от 14 дни от датата на получаване. Закупена стока от www.pepielegant.com се връща на адрес: София, Манастирски ливади, ул. Казбек 53А, маг.4, за получател "Пепи елегант Дизайн" ЕООД, освен ако не е договорен друг начин на връщане.

Възстановяването на сумата се извършва с кредитен превод по начина, по който е платена сумата. Максималният срок за възстановяване на сумата е 14 дни от датата, на която потребителя е върнал стоката.

Ако стоката не отговаря на условията, тя се връща за сметка на потребителя до адреса, от който е изпратена. Възстановяването на сумата се извършва с паричен превод по Еконт Експрес. Максималният срок за възстановяване на сумата е 14 дни от датата, на която потребителя е върнал стоката - при условие, че стоката е била върната в посочения срок.